Esti

Ki ne ismerné és szeretné Kosztolányi Dezső Esti Kornél című kötetét? Esterházy Péter könyve, az Esti ezt a remekművet írja újra esterházyul: költőien és regényesen: ">Egy fiatalember ment a sötét utcán, feltűrt gallérral.< Ez én vagyok, idézőjelek közt, én vagyok az én útirajzom, regényes életrajzom (melyben arról is számot adok, hogy a hős hányszor halt meg álmában), maradok töredék. Senki sem azt írja, ami, hanem azt, ami szeretne lenni."


A szív segédigéi

„…minden halál csoda, tulajdon halálunk pillanatáig.” (Thomas Pynchon)

Először és utoljára 1985-ben jelent meg önálló kötetben Esterházy Péter legszebb könyve, A szív segédigéi. A gyászkeretes oldalakon egy anya utolsó napjainak története, a haldoklás stációi, a temetés körülményei a huszadik század végének deszakralizált idején, az egyik gyereke elbeszélésében. Az öregség és az elmúlás pátoszmentes krónikájában a tét nagy: az anya halálának, és persze „úgy általában” a halál misztériumának megírása.


Egy nő - Hangoskönyv

Előadja: Esterházy Péter

A cím, nem zsákbamacska. A mű tényleg egy nőről szól. Vagy sok nőről. Vagy egy férfiról. (Ahogy azt egy féri elképzeli.) Szóval rólunk van írva. A testről. A test árulkodásairól. Kapcsolataink kusza egyszerűségéről. Az érzékiség hatalmáról, midőn e hatalom csúcsán érezhetjük magunkat. S midőn - a lábainál. (Lába válogatja.) A nagysikerű Egy kékharisnya följegyzéseiből kiderült, Esterházy szereti néven nevezni a dolgokat. Hát itt sem történik egyéb, mint a dolgok folyamatos néven nevezése.


Helping Verbs of the Heart

Esterházy Péter A szív segédigéi című művének angol nyelvű kiadása ez a kötet, mely magyarul először 1985-ben jelent meg. A téma klasszikus: a szülő halála. Három, már felnőtt testvér - két fiú és egy lány - gyűlnek össze egy meleg augusztusi napon a kórházban, anyjuk halálos ágyánál.


Los verbos auxiliares del corazón


A szív segédigéinek spanyol fordítása.Los verbos auxiliares del corazón forman parte de un proyecto denominado Introducción a la literatura que intenta la redención de la literatura tras su sometimiento de varios años al servicio (teórico, al menos) del Estado. Esterházy, a quien conocemos por su inolvidable Pequeña pornografía húngara, logra en este libro un verdadero tour-de-force literario donde se mezclan los ingredientes más inesperados, brillantes y reveladores. 


Fancsikó und Pinta


»Das Buch ist, wie vielleicht jedes erste Buch, der Verlust der Unschuld.« Peter EsterházyEsterházy Péter könyvei a Berlin Verlagnál. 


Das Buch Hrabals


Ein Roman zu Ehren des Dichters Bohumil Hrabal, wie ihn nur Péter Esterházy, der große Erneuerer der ungarischen Literatur, schreiben kann.Esterházy Péter könyvei a Berlin Verlagnál.


Verbesserte Ausgabe


Im Januar 2000 entdeckte Péter Esterházy die Agentenakte seines geliebten Vaters, dem er mit seinem weltweit gefeierten Roman Harmonia Cælestis ein literarisches Denkmal gesetzt hatte. In Verbesserte Ausgabe berichtet er von dieser persönlichen Tragödie — ein literarisches Dokument von einer zeitgeschichtlichen Bedeutung weit über Ungarn hinaus.Esterházy Péter könyvei a Berlin Verlagnál. 


Harmonia Caelestis


Ein epochaler Roman, die Geschichte der Aristokratenfamilie Esterházy, erzählt von Péter Esterházy, einem der großen Erneuerer der ungarischen Literatur.»Mit seinem letzten Werk Harmonia Cælestis tritt Esterházy in die Reihe der populären Bestsellerautoren ein.« Corriere Della Sera